Error in server 2.2


#1

hi there
i have the same problem on 3 computers with Server 2.2, i get a lot of error messages after starting caspar client.
here my log after start:

> [2018-06-05 11:05:43.332] [info]    ############################################################################
> [2018-06-05 11:05:43.332] [info]    CasparCG Server is distributed by the Swedish Broadcasting Corporation (SVT)
> [2018-06-05 11:05:43.332] [info]    under the GNU General Public License GPLv3 or higher.
> [2018-06-05 11:05:43.332] [info]    Please see LICENSE.TXT for details.
> [2018-06-05 11:05:43.333] [info]    http://www.casparcg.com/
> [2018-06-05 11:05:43.333] [info]    ############################################################################
> [2018-06-05 11:05:43.333] [info]    Starting CasparCG Video and Graphics Playout Server 2.2.0.4 2062fac0 Beta 1
> [2018-06-05 11:05:43.337] [info]    Initialized ffmpeg module.
> [2018-06-05 11:05:43.337] [info]    Initialized oal module.
> [2018-06-05 11:05:43.337] [info]    Initialized decklink module.
> [2018-06-05 11:05:43.337] [info]    Initialized screen module.
> [2018-06-05 11:05:43.376] [info]    Initialized html module.
> [2018-06-05 11:05:43.429] [info]    Initialized flash module.
> [2018-06-05 11:05:43.430] [info]    Initialized newtek module.
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    Initialized bluefish module.
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    Initialized image module.
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    "C:/CasparCG Server 2.2\casparcg.config":
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    -----------------------------------------
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    <configuration>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       <paths>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <media-path>E:\media</media-path>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <log-path>E:\log</log-path>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <data-path>E:\data</data-path>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <template-path>E:\templates</template-path>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <font-path>C:\Windows\fonts</font-path>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       </paths>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       <lock-clear-phrase>secret</lock-clear-phrase>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       <channels>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <channel>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             <video-mode>1080i5000</video-mode>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             <consumers>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                <decklink>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                   <device>1</device>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                   <embedded-audio>true</embedded-audio>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                   <channel-layout>stereo</channel-layout>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                   <latency>low</latency>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                   <buffer-depth>3</buffer-depth>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                   <custom-allocator>true</custom-allocator>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]                </decklink>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             </consumers>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          </channel>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       </channels>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       <controllers>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <tcp>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             <port>5250</port>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             <protocol>AMCP</protocol>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          </tcp>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       </controllers>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       <amcp>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          <media-server>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             <host>localhost</host>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]             <port>8000</port>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]          </media-server>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]       </amcp>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    </configuration>
> [2018-06-05 11:05:43.431] [info]    -----------------------------------------
> [2018-06-05 11:05:43.894] [info]    Initializing OpenGL Device.
> [2018-06-05 11:05:43.896] [info]    Initialized OpenGL 4.5.0 NVIDIA 391.25 NVIDIA Corporation
> [2018-06-05 11:05:43.925] [info]    Initialized OpenGL Accelerated GPU Image Mixer for channel 1
> [2018-06-05 11:05:43.927] [info]    video_channel[1|1080i5000] Successfully Initialized.
> [2018-06-05 11:05:43.948] [info]    UltraStudio HD Mini [1-1|1080i5000] Enabled embedded-audio.
> [2018-06-05 11:05:43.949] [info]    UltraStudio HD Mini [1-1|1080i5000] Enabled low-latency mode.
> [2018-06-05 11:05:43.949] [info]    UltraStudio HD Mini [1-1|1080i5000] Enabled external keyer.
> [2018-06-05 11:05:43.970] [info]    UltraStudio HD Mini [1-1|1080i5000] Initialized.
> [2018-06-05 11:05:43.970] [info]    Initialized channels.
> [2018-06-05 11:05:43.972] [info]    Initialized controllers.
> [2018-06-05 11:05:43.972] [info]    Initialized osc.
> [2018-06-05 11:05:44.056] [info]    UltraStudio HD Mini [1-1|1080i5000] Reference signal: not detected.

and here the following log after starting the client:

> [2018-06-05 10:48:07.319] [info]    async_event_server[:5250] Accepted connection from 127.0.0.1 (1 connections).
> [2018-06-05 10:48:07.329] [info]    Received message from 127.0.0.1: VERSION SERVER\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.330] [info]    Sent message to 127.0.0.1:201 VERSION OK\r\n2.2.0.4 2062fac0 Beta 1\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.335] [info]    Received message from 127.0.0.1: INFO\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.335] [info]    Sent message to 127.0.0.1:200 INFO OK\r\n1 1080i5000 PLAYING\r\n\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.340] [info]    Received message from 127.0.0.1: CLS\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.347] [info]    Received message from 127.0.0.1: TLS\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.353] [info]    Received message from 127.0.0.1: DATA LIST\r\n
> [2018-06-05 10:48:07.358] [info]    Received message from 127.0.0.1: THUMBNAIL LIST\r\n
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   Exception: Throw location unknown (consider using BOOST_THROW_EXCEPTION)
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   Dynamic exception type: class boost::exception_detail::clone_impl<struct boost::exception_detail::error_info_injector<class boost::system::system_error> >
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   std::exception::what: connect: Es konnte keine Verbindung hergestellt werden, da der Zielcomputer die Verbindung verweigerte
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   
> 
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    0# 0x000000013FB192FE in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    1# 0x000000013FB18C2F in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    2# 0x0000000140013087 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    3# _C_specific_handler in VCRUNTIME140
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    4# _TypeMatch in VCRUNTIME140
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    5# RtlRestoreContext in ntdll
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    6# 0x000000013FCBD81B in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    7# 0x000000013FB81248 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    8# 0x000000013FBEBC4F in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]    9# 0x000000013FBE8EC0 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   10# 0x000000013FB14019 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   11# crt_at_quick_exit in ucrtbase
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   12# BaseThreadInitThunk in kernel32
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   13# RtlUserThreadStart in ntdll
> [2018-06-05 10:48:09.349] [error]   
> [2018-06-05 10:48:09.405] [error]   Failed to execute command:CLS
> [2018-06-05 10:48:09.405] [info]    Sent message to 127.0.0.1:501 CLS FAILED\r\n
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   Exception: Throw location unknown (consider using BOOST_THROW_EXCEPTION)
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   Dynamic exception type: class boost::exception_detail::clone_impl<struct boost::exception_detail::error_info_injector<class boost::system::system_error> >
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   std::exception::what: connect: Es konnte keine Verbindung hergestellt werden, da der Zielcomputer die Verbindung verweigerte
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   
> 
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    0# 0x000000013FB192FE in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    1# 0x000000013FB18C2F in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    2# 0x0000000140013087 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    3# _C_specific_handler in VCRUNTIME140
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    4# _TypeMatch in VCRUNTIME140
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    5# RtlRestoreContext in ntdll
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    6# 0x000000013FCBD81B in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    7# 0x000000013FB81248 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    8# 0x000000013FBEBC4F in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]    9# 0x000000013FBE8EC0 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   10# 0x000000013FB14019 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   11# crt_at_quick_exit in ucrtbase
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   12# BaseThreadInitThunk in kernel32
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   13# RtlUserThreadStart in ntdll
> [2018-06-05 10:48:11.406] [error]   
> [2018-06-05 10:48:11.425] [error]   Failed to execute command:TLS
> [2018-06-05 10:48:11.425] [info]    Sent message to 127.0.0.1:501 TLS FAILED\r\n
> [2018-06-05 10:48:11.426] [info]    Sent message to 127.0.0.1:200 DATA LIST OK\r\n\r\n
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   Exception: Throw location unknown (consider using BOOST_THROW_EXCEPTION)
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   Dynamic exception type: class boost::exception_detail::clone_impl<struct boost::exception_detail::error_info_injector<class boost::system::system_error> >
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   std::exception::what: connect: Es konnte keine Verbindung hergestellt werden, da der Zielcomputer die Verbindung verweigerte
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   
> 
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    0# 0x000000013FB192FE in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    1# 0x000000013FB18C2F in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    2# 0x0000000140013087 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    3# _C_specific_handler in VCRUNTIME140
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    4# _TypeMatch in VCRUNTIME140
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    5# RtlRestoreContext in ntdll
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    6# 0x000000013FCBD81B in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    7# 0x000000013FB81248 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    8# 0x000000013FBEBC4F in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]    9# 0x000000013FBE8EC0 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   10# 0x000000013FB14019 in casparcg
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   11# crt_at_quick_exit in ucrtbase
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   12# BaseThreadInitThunk in kernel32
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   13# RtlUserThreadStart in ntdll
> [2018-06-05 10:48:13.427] [error]   
> [2018-06-05 10:48:13.445] [error]   Failed to execute command:THUMBNAIL LIST
> [2018-06-05 10:48:13.445] [info]    Sent message to 127.0.0.1:501 THUMBNAIL LIST FAILED\r\n

there is a german line:

> 018-06-05 10:48:13.427] [error] std::exception::what: connect: Es konnte keine Verbindung hergestellt werden, da der Zielcomputer die Verbindung verweigerte

that means, no connection because the target computer refuses the connection.

with server 2.1 and 2.07 is all working without errors. same network. i already disabled firewalls, no success.
same with client on another computer.
what i am doing wrong?

thanks for help
Peter


#2

You need to start the scanner to make all the querry commands (lkie TLS and CLS) work. And try running Caspar as administrator to make the connection error go away. Sometimes Windows asks for permission to connect to a programm. But I don’t know how to provoke this to happen.


#3

thanks Didi! great.
is this somewhere written?
and, if i dont need any querry commands, can i ignore the errors in server?
the connection error went away with scanner running.


#4

I don’t know, as 2.2 is pre release it’s probably only on GitHub somewhere. I did not much with 2.2 yet, so I don’t know. But running Scanner makes the errors about CLS and TLS go away, so it should anyway be ok now.


#5

:grinning::+1:


#6

The readme does briefly mention that scanner.exe should be run, but it should probably be added to a common issues section too.
I did start looking at making it report this failure better last night, but I got distracted on other things before finishing